HORNER NOEMT UITSPRAKEN VAN MARKO ONGEPAST EN PURE SPECULATIE

Christian Horner en Helmut Marko zitten nog altijd niet op één lijn. Waar Marko eerder benoemde dat Carlos Sainz voor Red Bull Racing niet haalbaar is, noemt Horner dat tijdens de persconferentie speculatie en ongepast.

Met een aflopend contract voor Sergio Perez is het niet meer dan logisch dat Red Bull Racing kijkt naar de rijdersmarkt. De Mexicaan doet het nu goed, maar er zijn genoeg andere coureurs die de overstap zouden willen maken. Zo stelde Marko dat Red Bull al gesprekken had gevoerd met Sainz, maar dat ze het bod van Audi niet konden evenaren. Pure speculatie, zo noemt Horner die uitspraken.

‘’Wat betreft (de vraag over) andere coureurs, is dat pure speculatie. We hebben geen idee of en wat voor aanbod Audi heeft gedaan aan Carlos. Hij is een belangrijke coureur op de rijdersmarkt en het is dus normaal dat er interesse in hem zal zijn. Audi zou gek zijn als ze een coureur die tot de betere behoort niet overweegt’’, zegt de Red Bull-teambaas op de persconferentie.

Heeft Audi al gesproken met Sainz?

‘’Het zou echter ongepast zijn om te onthullen welke aanbiedingen er zijn gedaan. Het is niet iets dat aan ons bekend is gemaakt welke aanbiedingen er zijn gedaan door andere teams’’, spreekt Horner de topadviseur van Red Bull Racing tegen. Ook Alessandro Alunni Bravi, de teamvertegenwoordiger van Stake F1 Team, wilde er niet op reageren.

‘’Ik ga niet reageren op speculaties. Elke coureur spreekt met verschillende teams en wil begrijpen wat er mogelijk is. Wij zijn echter gefocust op onze coureurs en hebben respect voor onze coureurs. We moeten als team eerst beter gaan presteren. Het doel is eerst om punten te gaan scoren, daarna zullen we kijken naar de rijdersmarkt, te beginnen met onze eigen coureurs. Daarnaast zullen we natuurlijk onze ogen openhouden voor de rest van de rijdersmarkt.’’

‘’Ik ben het ook volledig eens met Christian. Het is niet gepast om te praten over de gesprekken die gaande zijn. Niemand weet wat het andere team biedt. Wij willen geen onderdeel zijn van het spel dat wordt gespeeld door anderen.’’

2024-04-19T06:22:10Z dg43tfdfdgfd